Rondleiding op Terra Meppel VO?

KLIK HIER

Online open dag terugzien?

Dat kan nog steeds!

Klik hier

Welkom bij Terra Meppel!

Na de basisschool zijn er verschillende mogelijkheden binnen het voortgezet onderwijs. Leerlingen kunnen naar het vmbo, havo, het Groene Lyceum, vwo... Terra biedt verschillende onderwijssoorten aan. Bij Terra Meppel hebben leerlingen de keuze uit vmbo-groen en het Groene Lyceum. Wij doen er alles aan om uw zoon of dochter een veilige leeromgeving te bieden. We hebben een uitgebreide zorgstructuur, er is een ouderklankbordgroep, we zorgen ervoor dat de kwaliteit van het onderwijs goed is... Hoe we dat doen? U leest er alles over op de website!

Welkom bij Terra Meppel!

Dit is ons onderwijsaanbod

Je kunt bij Terra Meppel naar het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Hier lees je er alles over!

Vmbo-groen

Niet alleen in de schoolbanken!

Bij Terra kun je kiezen voor vmbo-groen. Je hebt naast theorie veel praktijkvakken. Je bent dus lekker veel buiten bezig. Je kunt kiezen uit drie leerwegen: Gemengde leerweg, Kaderberoepsgerichte leerweg en Basisberoepsgerichte leerweg. Meer weten over vmbo-groen?

Lees verder
Het Groene Lyceum

Onderwijs voor slimme doeners!

Kun jij goed leren, maar hou jij ook van de praktijk? Dan is het Groene Lyceum echt iets voor jou. Je kunt bij ons in zes of vijf jaar een vmbo- en mbo diploma halen. Het Groene Lyceum is een fijne school, met ruimte voor theorie en praktijk. Meer weten over het Groene Lyceum?

Lees verder

Leerlingen van groep 7 en 8

Volgend jaar ga jij naar het voortgezet onderwijs. Spannend, maar leuk! Bij Terra Meppel kun je naar het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Binnen het vmbo-groen kun je ook naar de Sportklas of Cultuurklas. Terra Meppel, iets voor jou?

Lees verder
 • VOterra_Meppel_Algemeen 4webres
 • Veelzijdig groen onderwijs

 • VOterra_Meppel_Algemeenwebres
 • VOterra_Meppel_Biologiewebres
 • Iets voor jou?

 • VOterra_Meppel_Bloem 9webres
 • VOterra_Meppel_Bloemwebres
 • VOterra_Meppel_Cultuur 4webres
 • VOterra_Meppel_Dier 5webres
 • Ontdek jouw talent!

 • VOterra_Meppel_Digitaal onderwijs 11webres
 • VOterra_Meppel_Digitaal onderwijs 4webres

Ouders

Na de basisschool kunnen kinderen naar het vmbo, havo, het Groene Lyceum en vwo. Een van de scholen waarvoor gekozen kan worden is Terra. Bij Terra Meppel kunnen leerlingen kiezen tussen vmbo-groen en het Groene Lyceum. Hier vindt u alle belangrijke informatie over onze school!

Lees verder

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten
27 februari 2020

Bouw sportaccommodatie Terra Meppel officieel van start

Vier leerlingen van het Groene Lyceum van Terra Meppel hebben op 25 februari het startsein gegeven voor de bouw van hun toekomstige sportaccommodatie.

Lees verder
22 november 2019

Bloemschikwedstrijd scholen

Woensdag 20 november was er een wedstrijd voor scholieren van het VMBO en MBO op de bloemenveiling in Eelde. Deze wedstrijd wordt nu al een aantal jaren georganiseerd door de groothandel Intervema. Dit jaar deden Anouk Hermsen en Anne Koning mee van onze school.

Lees verder
22 januari 2019

Winteravondshow en Terra Meppel

Tentoonstellingsvereniging De Zuidwesthoek organiseerde onlangs een winteravondshow bij loonbedrijf Pieter van der Linde in Wanneperveen.

Lees verder

Agenda

Bekijk agenda

Bekijk hier wat Terra Meppel VO op dit moment in de planning heeft staan.