Groenklas

Terra Meppel is natuurlijk vmbo-groen. Logisch dat je dan ook voor groen kunt kiezen!

Kies je in klas 1 en 2 voor groen dan krijg je les in een aantal groene praktijkvakken.
Je krijgt onder andere les in:
- Bloemschikken
- Dier
- Plant
- Koken
- Groenvoorziening

Wat deze vakken in het kort inhouden leggen wij hieronder in een paar zinnen voor je uit.  

Dier 

Je leert tijdens dit vak hoe je dieren moet verzorgen en voeren.  

We hebben heel veel dieren op Terra Meppel. Ze hebben allemaal een naam die je snel zal leren kennen. Wordt er een nieuw diertje geboren, dan mogen natuurlijk de leerlingen ook meedenken met de naam. Super gaaf toch? 

Bloem  

Je bent creatief bezig met bloemen.  

Je maakt bloemstukjes en je leert hier veel over de bloemsoorten, kleuren, vormen en etaleren. Misschien komt je eigen stukje zelfs wel in de etalage op onze school! 

Groenvoorziening  

Hou jij er van om ook echt je handen uit de mouwen te steken? Je bent tijdens groen in de aanlegkas bijvoorbeeld bezig met opdrachten die te maken hebben met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een tuin. 

Zo leer je straatjes leggen en kun jij na deze opdrachten met verschillend gereedschap aan de slag. 

Plant 

In onze kas leer jij over het zaaien, stekken en verzorgen van planten. Je leert netjes werken en zorgt er uit eindelijk voor dat de mooie planten gaan groeien. Je bent bezig in de moestuin en kweekt daar in je eigen groente. Ben je al eens bij ons binnen geweest? Dan weet je dat wij een groene school zijn en ons groen daarom ook netjes verzorgen.  

Koken  

Je voert opdrachten uit in het kooklokaal. Ben je benieuwd hoe dit er uit ziet? Bekijk het filmpje van groen of scroll zo direct naar onder om het lokaal te bekijken. Van onze docenten leer jij altijd eerst hoe je veilig kunt werken in een grote keuken. Vervolgens kun je zelf aan de slag! 

Je leert hierbij veel over eten. Hoe kun je diverse gerechtjes bereiden, welke kooktechnieken kun je gebruiken en je leert hoe je voeding kan bewaren door het houdbaar maken en verpakken van eten.  

Groen in de bovenbouw 

Alle leerlingen van Terra volgen in klas 3 en 4 de groene profielvakken. Dit wordt dus door iedere leerling afgerond met een praktijkexamen. Naast die verplichte groene vakken kun je wel altijd een keuze vak kiezen. Dat hoeft dan geen groen te zijn. Vmbo dus... met een groen tintje! 

Goed om te weten

Na het behalen van je vmbo diploma kun je voor alle richtingen kiezen in het mbo. Sport/groen of cult maakt daar in geen verschil. Je kunt bijvoorbeeld na Terra kiezen voor een mbo opleiding in de richting van handel, zorg en welzijn, sport en bewegen of zelfs techniek. Lekker breed dus!