Informatie voor nieuwe leerlingen

Je zit in groep 8 en kiest straks naar welke middelbare school je gaat. Een nieuwe school is best spannend, daarom helpen we je graag op weg. Je vindt hier alle belangrijke informatie voor als jij straks bij ons op school start. We proberen zoveel mogelijk uit te leggen, maar mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen.

Je staat er niet alleen voor

De stap van basisschool naar voortgezet onderwijs is best groot. Misschien duurt het even voor je gewend bent. Logisch… Daarom krijg je veel aandacht en begeleiding. We willen graag weten hoe het met je gaat en of je het leuk vindt op school. Elke klas heeft een eigen mentor. Ook krijg je les van zeven á acht docenten, die samen met de mentor deel uitmaken van een onderwijsteam. Je hoort aan het begin van het schooljaar wie jouw mentor is. Heb je een vraag, wil je hulp of advies? Je kunt altijd bij de mentor terecht. We leren je ook hoe je bijvoorbeeld aantekeningen, samenvattingen of werkstukken kunt maken. En we spreken regelmatig met je ouder(s)/verzorger(s). Bij Terra sta je er nooit alleen voor.

Kennismaken met je nieuwe klas voor de zomervakantie

Voor de zomervakantie maak je op een middag kennis met je klasgenoten. Dat is fijn, want dan ken je je klas al een beetje als je na de zomervakantie op Terra Meppel start. Misschien kun je al alvast afspraken maken met wie je straks samen naar school kunt fietsen.

Kennismaking

Om je klasgenoten en je mentor nog beter te leren kennen ga je aan het begin van het schooljaar enkele dagen anders bezig in en rond school en in Meppel. Je zult meedoen aan leuke en leerzame activiteiten. Het gaat vooral om ‘kennismaken’. Daarna beginnen de 'echte' lessen.

Lesrooster

Bij aanvang van het nieuwe schooljaar ontvang je een basisrooster. Hierin staan de docenten waar je les van krijgt, vakken, lokaalnummers en lestijden.

Kluisjes

Slepen met je rugzak? Nergens voor nodig, vinden wij. Daarom krijg je aan het begin van je schooljaar een kluisje toegewezen. Je sluit hem af met een slot en je kunt er alles in kwijt, zoals je boeken en gymkleren die je op dat moment niet nodig hebt. 

Bekijk onze website voor meer informatie over onze school en volg ons op Instagram en Facebook. Hieronder vind je onze schoolgids waar ook veel informatie in te vinden is.