Sportklas

Ben jij een echte sportieveling? Wil je graag extra sporten en daar ook tijd voor hebben naast school? Dan is de Sportklas van Terra Meppel misschien iets voor jou. Wij bieden de sportklas aan in klas 1 en 2. Als je hiervoor kiest, krijg je extra sportlessen; per week 4 extra lesuren sport waarin je heel actief met allerlei vormen van sport bezig bent. 

Aanmelding voor de sportklas is mogelijk voor leerlingen van het vmbo. 

Naast het ontwikkelen van een actieve leefstijl willen we je in de sportklas graag kennis laten maken met verschillende sporten en bewegingservaringen, zoals outdoor sport (survival, klimmen /abseilen), schaatsen, kano├źn , topsport bezoeken, trends (body-pump) en clinics (golf, skaten). Bovendien gaan we in klas 1 en 2 via dit extra sportonderwijs nadruk leggen op algemene vaardigheden als leren samenwerken, organiseren en leiding geven.

De sportklas kan je op Terra Meppel ook vervolgen met verschillende sportmodules in de bovenbouw. Het volgen van de sportlijn geeft een goede basis voor verschillende mbo-opleidingen, bijvoorbeeld; sport en bewegen, politie, leger, activiteitenbegeleiding en recreatie. Je leert lesgeven, organiseren, presenteren en maakt kennis met een breed sport aanbod. Leerlingen kunnen bij ons op school het vak bewegingsonderwijs ook afsluiten als examenvak.  Er zijn dus heel veel mogelijkheden voor de sportieveling! 

De basis voor een keuze voor de sportklas wordt gevormd door interesse voor sport. We zijn niet zozeer op zoek naar topsporters of trainers in de dop, maar wel naar kinderen die het prettig vinden om sportief bezig te zijn en die extra sporten heel leuk vinden.