Ontdek het nieuwe schoolplan van Terra VO: ons kompas voor goed groen onderwijs!

Met trots kunnen we jullie informeren dat Terra VO een nieuw schoolplan heeft voor de periode van 2024-2027. Dit schoolplan is ons kompas voor het creëren van een goede groene leeromgeving die onze leerlingen voorbereidt op zowel de wereld van vandaag als die van morgen.

Denken, ontdekken én doen in de veelzijdigheid van de groene wereld
Wij helpen leerlingen zich te ontwikkelen tot wereldwijze, nuchtere denkers zodat zij een goede plek kunnen vinden in de wereld van nu en morgen. Het leren vindt bij ons plaats in een kleinschalige groene omgeving. De focus ligt hierbij op het goed leren zorgen voor jezelf, elkaar, onze dieren en (leef)omgeving. Dit doen we door leerlingen te leren denken, ontdekken én doen in de veelzijdigheid van de groene wereld. Zowel binnen als buiten de school, zodat leerlingen ideeën opdoen hoe zij zelf kunnen bijdragen aan de wereld van nu en morgen. Onze leerlingen mogen daarbij meedenken over maatschappelijke uitdagingen zonder er al verantwoordelijk voor te zijn.

Samenwerking
Het schoolplan is tot stand gekomen met hulp van medewerkers, ouders/verzorgers, leerlingen en andere stakeholders. We doen alles vanuit onze groene identiteit en sterke regionale verbondenheid. We zijn dan ook trots om samen met onze partners in de regio ons onderwijs vorm te geven en verwachten dat de in het schoolplan uitgezette koers hiertoe verder uitnodigt.

Bekijk hier het schoolplan.