Bekijk de Doedag

Klik hier

Bekijk op onze Doedag welke pijler het best bij jou past!

Best spannend die schoolkeuze en dan mag je ook nog 1 vak zelf kiezen. Weet jij het nog niet helemaal? Op woensdag 10 maart kun je een ervaren wat de verschillende keuzepijlers inhouden. Je mag via de link hiernaast nog opgeven voor 2 keuzes. De inschrijving is al gesloten op de site maar door een mailtje te sturen met jouw wens kan ook jij nog steeds deelnemen.

Bekijk op onze Doedag welke pijler het best bij jou past!

Livestream terugkijken?

Heb jij op 29 en 30 januari onze online open dag gemist? Je kunt hier de volledig liveshow terug zien. Heb je vragen, neem dan contact op met de vestiging Terra Meppel VO. Veel plezier met het bekijken van de video!

Contact opnemen?

Klik hier

Welkom bij Terra Meppel

Leuk dat je een kijkje komt nemen op de site van onze online open dag. Hier is nog steeds super veel te doen! Op 29 en 30 januari waren wij live op onze school. Je kon mee kijken in het onderwijs en tijdens de show zelfs vragen stellen aan docenten en leerlingen. Heb je dit gemist? Geen probleem. Je kan nog steeds alles eens rustig bekijken. Super leuk toch? Kijk gerust rond en beleef het Terra gevoel!

Meer informatie voor nieuwe leerlingen!

Klik hier

Wat weet jij van vmbo-groen?

Kies je voor vmbo-groen, dan kies je voor veelzijdig onderwijs... met een groen tintje! We wisselen de theorie af met de praktijk. Er zijn veel leuke projecten waar je aan gaat deelnemen! Je hebt dus niet alleen saaie dagen in het lokaal maar gaat er ook veel op uit. Binnen het vmbo-groen heb je verschillende leerwegen: BB, KB, GL/TL. Ook bieden we LWOO aan. Wat dat allemaal inhoudt? Dat leggen wij je uit aan de hand van een filmpje.

het Groene-Lyceum

Hou jij er van om met je neus in de boeken te zitten maar vind je de praktijk ook fijn? Zoek je naar een leuke school met afwisselend onderwijs, waar de mensen elkaar kennen? Dan zit je bij het Groene Lyceum op je plek. Het Groene Lyceum sluit je af met een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee kun je naar het hbo of beginnen in een beroep. Hier word je goed op voorbereid tijdens alle schooljaren

Wil jij meer weten over HGL?

Lees verder

Onze 3e pijlers voor klas 1 en 2

In de komende 3 blokken vind je verschillende filmpjes van onze keuze pijlers uit klas 1 en 2. Wil je na het zien van de filmpjes mee weten? Klik dan op de banners links van de filmpjes en ga naar de pagina van die klas. Vergeet je daarna niet terug te keren om de rest ook te bekijken?! veel plezier

Meer weten over de sportklas?

lees verder

Elk jaar sport als keuze?

Deon en meneer Lubbinge vertellen je meer over de sportrichting bij Terra Meppel

Ken je de CULTklas? Bekijk wat wij doen!

Onze leerling Zenne legt het uit in het filmpje hiernaast

Wil je meer weten over CULT?

Lees verder

Wil je meer weten over Groen?

Lees verder

Of is de Groenklas iets voor jou?

Onze leerling Isa legt in het filmpje hiernaast uit welke vakken je dan allemaal krijgt

Wat weet jij van natuur- en scheikunde?

Naast de drie pijlers die je hierboven hebt bekeken geven wij nog veel meer vakken op Terra Meppel. Bij natuurkunde en scheikunde ga je ontdekken hoe stofjes op elkaar reageren en met welke krachten je te maken krijgt.

Heb jij aan 1 proefje niet genoeg?

Ontdek de rest

Klik hier!

Wil jij meer weten van de vakken op Terra Meppel?

Klik dan hier!

Welke vakken volg je nog meer?

Naast alle praktijkvakken heb je ook wel eens les in een theorie lokaal. Bijvoorbeeld Economie, Wiskunde maar ook Biologie en Mens en Maatschappij. Wist je dat je naast Engels ook Duits kun volgen als vreemde taal? Ben jij benieuwd wat je hier kunt leren? Bekijk dan de video's op deze volgende pagina!

Welke vakken volg je nog meer?

Ontmoet Sjonnie en Felix!

Neem hier een kijkje

Beestenboel!

Beestenboel! Op Terra hebben wij veel dieren. Van een baardagaam tot Russische dwerghamsters, van vissen tot schapen en van kippen tot agapornissen.

Beestenboel!
Tot gauw bij Terra Meppel

Tot gauw bij Terra Meppel

Hopelijk heb je je vermaakt op deze online Open dag! Wij vonden het in ieder geval super dat je er was. Wie weet zien we jou volgend jaar op onze vestiging!

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan in voor Terra Meppel!

Schrijf je in