Bouw sportaccommodatie Terra Meppel officieel van start

Vier leerlingen van het Groene Lyceum van Terra Meppel hebben op 25 februari het startsein gegeven voor de bouw van hun toekomstige sportaccommodatie. Zij rolden een groot doek uit met daarop de artist impression van het eindresultaat, onder luid applaus van klasgenoten, leraren, buurtbewoners en de mensen die bij de bouw betrokken zijn.

“Wij krijgen nu een modern sportcomplex op ons eigen terrein, dat een mooie brug vormt tussen het vo en het mbo” aldus de trotse afdelingsdirecteur Taco van Leeuwen. “De sportdocenten en de leerlingen moesten lang geduld hebben, maar krijgen nu echt iets moois.” De accommodatie bestaat uit twee sportzalen, waarvan één volgens het concept Beweegbox. Ook komen er buitensportvoorzieningen, zoals pannakooi, een boulderwand en calisthenics-toestellen.

Architect Sytse Jan Zoodsma heeft een duurzame sportaccommodatie ontworpen dat door zonnepanelen in de eigen energiebehoefte voorziet. Ook krijgt het gebouw deels een sedumdak en een natuurlijke gevelbekleding van hout. De architect heeft nauw contact gehad met de docenten lichamelijke opvoeding. “Hij heeft niet ontworpen wat we hebben gevraagd, maar ontworpen wat wij graag wilden en daar zijn we erg blij mee.”

Roelof Wind, eigenaar van Wind Design+Build wenst het bouwteam een voorspoedige bouw toe. “Het is aan ons om de belofte aan de leerlingen en medewerkers waar te maken en een sportaccommodatie neer te zetten dat bij de start van het schooljaar 2020-2021 in gebruik zal worden genomen.”